- کنفرانس در مقر اروپایی ملل متحد
- محکومیت استمرار نقض سیستماتیک حقوقبشر در ایران
- فراخوان به تحقیقات شورای حقوقبشر درباره قتلعام ۶۷
- فراخوان به محاکمه مسئولان جنایت علیه بشریت در ایران
همزمان با چهل و یکمین اجلاس شورای حقوقبشر ملل متحد در ژنو، کنفرانسی توسط حزب رادیکال ایتالیا، درباره وضعیت حقوقبشر در ایران در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو برگزار شد و طی آن سخنرانان ضمن بررسی کارنامه نقض گسترده و سیستماتیک حقوقبشر در ایران، خواستار انجام تحقیقات مستقل توسط سازمان ملل پیرامون قتلعام زندانیان سیاسی در سال ۶۷به فرمان خمینی ملعون و رسیدگی به عاملان و آمران قتلعام ۶۷بمثابه جنایت علیه بشریت شدند.
سخنرانان این کنفرانس عبارت بودند از:
- جولیو ترتزی، وزیر خارجه پیشین ایتالیا
- لورا حارث، نماینده حزب رادیکال مسالمتآمیز ایتالیا در سازمان ملل
- طاهر بومدرا
- آلفرد دو زایاس گزارشگر پیشین ”نظام دموکراتیک و عادلانه بینالمللی”
در این کنفرانس ابتدا لورا حارث نماینده حزب رادیکال ایتالیا در سازمان ملل با اشاره به استمرار نقض گسترده حقوقبشر در ایران توسط رژیم آخوندی تأکید کرد که هدف از برگزاری این جلسه حساس کردن توجهات نسبت به این موضوع است.
جولیو ترتزی وزیر امور خارجه سابق ایتالیا طی سخنانی گفت:
پارلمان اروپا نقض حقوقبشر در ایران توسط رژیم حاکم بر ایران را محکوم کرد. صدای اروپا توسط حقوقبشر بیان شد. حقوقبشر باید بین نهادهای اتحادیه اروپا و جهان از اولویت برخوردار باشد. اتحادیه اروپا باید نقش اساسی در ارتقای آزادی، حاکمیت قانون و حمایت از آزادیها ایفا کند
جولیو ترتزی افزود: وقتی وضعیت ژئوپلیتیکی خلیجفارس را مورد بررسی قرار میدهیم، شکی نیست که باید روی حقوقبشر خیلی بیشتر تمرکز کنیم. حقوقبشر و آزادیهای اساسی باید به مرکز این گفتگوها منتقل شود.
وزیر امور خارجه پیشین ایتالیا سپس به توطئههای رژیم علیه شورای ملی مقاومت و سازمان مجاهدین خلق پرداخت و گفت این مسأله سابقه طولانی دارد و در دوره تصدی روحانی نیز کماکان ادامه داشته است. رژیم با ۴۵۰حمله تروریستی علیه مخالفان سیاسی سابقه طولانی در این رابطه دارد و عاملان این اقدامات باید محاکمه شوند.
طاهر بومدرا رئیس مشترک کمیته عدالت برای قربانیان قتلعام۶۷در ایران گفت:
سازمان ملل متحد چارچوبی برای بررسی جنایات انجام شده تنظیم کرده است. جامعه مدنی ایران نیز بهطور گستردهای در جریان قتلعام ۶۷میباشد. گزارشگر ویژه سازمان ملل خانم عاصمه جهانگیر با اقدامی شجاعانه، گزارشی در همین رابطه تنظیم کرد و اکنون باید گزارشگر ویژه فعلی این موضوع را در گزارش خود وارد بکند.
پروفسور آلفرد دو زایاس گزارشگر سابق ”نظام دموکراتیک و عادلانه بینالمللی” طی سخنانی گفت:
من یک ساعت را در موزه اشرف سه گذراندم که پروندههای مربوط به مجاهدین و جنایاتی را که در حاکمیت آخوندها علیه مجاهدین اعمال شده بود را بهخوبی ثبت کرده است.
کمیساریای عالی حقوقبشر و شورای حقوقبشر باید درباره این جنایت علیه بشریت تحقیق کند. گزارشگر ویژه کشف حقیقت و همچنین گزارشگر شکنجه و بازداشتهای خودسرانه نیز باید به این مسأله مهم توجه داشته باشند. این یک موضوع در شورای حقوقبشر میباشد.
سپس شماری از شاهدان و بستگان زندانیان سیاسی و قتلعام شدگان مشاهدات خود را از جنایات رژیم بازگو کردند.
آزاده عالمی از انجمن زنان ایرانی در فرانسه طی سخنانی سرکوب زنان در ایران و نقض گسترده حقوق زنان توسط رژیم آخوندی طی چهل سال حاکمیت رژیم را برشمرد و از نهادهای بینالمللی خواست تا نقض فاحش حقوق زنان در ایران را محکوم کنند.
معصومه جوشقانی گوشههایی از مشاهدات خود در زندانهای رژیم آخوندی را برشمرد و گفت من صدای همه دوستانم بهخصوص آنهایی که در سال ۶۷در جریان قتلعام ۳۰هزار زندانی سیاسی اعدام شدهاند را میخواهم منعکس کنم. آنها نسلی از شجاعترینها بودند و بنابراین من از سازمان ملل میخواهم که عاملان این جنایت را که اکنون مقامهای بالایی در حکومت ایران دارند را به دادگاههای بینالمللی بکشانند تا عدالت انجام شود.
سیما میرزایی با تشریح مشاهدات خود گفت: ۱۴عضو خانواده من توسط رژیم آخوندها اعدام شدند. در میان آنها ۷تن در جریان قتلعام تابستان ۶۷اعدام شدند. آنها به زندان محکوم شده بودند و در حال گذراندن دوران زندان خود بودند. عاملان این جنایت باید در دادگاههای بینالمللی محاکمه شوند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar