torsdag 23 juli 2015

سنای آمریکا - کنفرانس مسدود کردن رژیم ایران به بمب، نقش سنا و کنگره

سنای آمریکا - کنفرانس مسدود کردن رژیم ایران به بمب، نقش سنا و کنگره

۲۱ژوئیه ۲۰۱۵ (۳۰تیر ۹۴)
روز سه‌شنبه 30تیر، کنفرانسی در سنای آمریکا با حضور شخصیتهای برجسته آمریکایی و شماری از مشاوران نمایندگان کنگره و سنای آمریکا برگزار شد و طی آن توافق اتمی با رژیم آخوندی مورد بحث قرار گرفت.

 

در کنفرانس سنای آمریکا تحت عنوان «مسدود کردن مسیرهای (رژیم) ایران به بمب: نقش سنا و کنگره»، سخنرانان عبارت بودند از:
سناتور جوزف لیبرمن کاندیدای پیشین معاون ریاست‌جمهوری آمریکا
سفیر جیمز وولسی مدیر پیشین اطلاعات مرکزی
لانرس هاووس مقام پیشین کاخ سفید و مشاور ارشد در بنیاد شورای سیاست خارجی
سفیر میچل ریس مدیرکل پیشین سیاست‌گذاری در وزارت‌خارجه آمریکا و رئیس کنونی بنیاد «کولونیال ویلیامزبرگ»
سفیر رابرت جوزف مدیرکل پیشین کنترل تسلیحاتی و امنیت بین‌المللی در وزارت‌خارجه آمریکا
دکتر اولی هاینونن معاون پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مشاور ارشد امور سیاست بین‌المللی در دانشگاه هاروارد
رابرت گراهام، رئیس حزب جمهوریخواه در ایالت آریزونا،
و علیرضا جعفرزاده

در این کنفرانس سفیر میچل ریس که مدیریت بریفینگ سنا را برعهده داشت، در سخنرانی افتتاحیه خود به اهمیت این کنفرانس اشاره کرد که هم‌زمان با شروع روند بازبینی توافق اتمی توسط کنگره برگزار شده است.

 
وی گفت: علاوه بر بحث بر سر توافق اتمی، «ما این‌جا هستیم تا حمایت و همبستگی خود را با مردان و زنان، برادران و خواهران شما در کمپ لیبرتی ابراز کنیم. همچنین این‌جا هستیم تا همبستگی و حمایتمان را از خانم رجوی ابراز کنیم و دیدگاهی در قبال ایران که دموکراتیک است، به حقوق‌بشر و کرامت همه شهروندانش احترام می‌گذارد و با همسایگانش در صلح به‌سر می‌برد. این هدف واقعی ما است».
میچل ریس افزود: من نگرانم چون رئیس‌جمهور خودش چند هفته پیش اذعان کرد که دولتش سیاستی برای خاورمیانه ندارد؛ حداقل سیاست کاملاً ترسیم‌شده‌یی که بتواند آن‌را با مردم آمریکا و دوستان و متحدانمان در منطقه به اشتراک بگذارد ندارد. قطعاً کاخ سفید در مقایسه با دیدگاه فراگیر و مثبت خانم رجوی برای ایران هیچ چیز ندارد.
وی در ادامه تأکید کرد: ... اوباما باید قاطعانه و علناً در کنار ساکنان کمپ لیبرتی و همه ایرانیانی قرار گیرد که خواهان آینده‌یی بهتر برای کشورشان هستند. کسانی که حاضرند برای تحقق آن، تمامی خطرها را به جان بخرند... اوباما همچنین باید از دیدگاه خانم رجوی برای یک ایران صلح‌آمیز و دموکراتیک استقبال کند.

اولین سخنران کنفرانس در سنای آمریکا رابرت جوزف بود؛ وی در سخنان خود نواقص توافق اتمی با رژیم را برشمرد و به‌خصوص بر اهمیت دسترسیهای آژانس به تأسیسات رژیم تأکید کرد. و این‌که بازرسیها باید طوری باشد که رژیم نتواند تقلب کند. چون رژیم ایران، «ارباب فریب» است.
سفیر جوزف نسبت به پاسخگویی کامل رژیم ایران به سؤالات آژانس، ابراز تردید کرد.

 

وی در توضیح اهمیت نقش کنگره در بررسی توافق اتمی از جمله گفت: که کنگره با رأی خود به آخوندها این پیام را می‌دهد که کار تمام نشده است... کنگره باید تا جایی که می‌تواند لغو تحریمهای مربوط به خود را به تبعیت و اجرای التزامات رژیم ایران تحت توافق (اتمی) مشروط کند... کنگره باید همچنین روشن سازد که هر گونه تقلب و شکست رژیم در برآورده‌کردن همه تعهداتش، به پایان این توافق منجر خواهد شد.
کنگره باید گروه جداگانه‌یی از کارشناسان را تشکیل بدهد که بتوانند ارزیابی مستقل خود را در رابطه با تبعیت یا عدم تبعیت رژیم ایران ارائه بدهند.

سناتور جوزف لیبرمن سخنرانی بعدی این جلسه بود؛ وی گفت: که تصمیم اعضای کنگره درباره توافق بسیار مهم است... همه تحریمها علیه رژیم ایران طی سالیان گذشته، به‌نحو گسترده دو حزبی بود و هر بار هم دولتهای مختلف (چه دموکرات و چه جمهوری‌خواه) با آن مخالفت می‌کردند، ولی توسط کنگره تصویب می‌شد و رؤسای جمهور هم آن‌را امضا می‌کردند.

 

اعمال این تحریمها در ارتباط با موضوع اتمی نشانه این است که اعضای کنگره خواهان این بوده‌اند که رژیم ایران تولید سلاح اتمی را متوقف بکند.
وی نسبت به سابقه فریبکاریها و مخفی‌کاریهای اتمی رژیم آخوندی طی سالیان گذشته هشدار داد و گفت که آژانس انبوهی شواهد از عدم همکاری و عدم تبعیت رژیم در اختیار دارد.
سناتور لیبرمن در سخنان خود بر اهمیت افشاگریهای مقاومت ایران درباره تأسیسات اتمی رژیم تأکید کرد؛ وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش بر شکافها و نواقص توافق انگشت گذاشت و این استدلال را رد کرد که تنها گزینه در قبال این توافق، جنگ است.
وی گفت: که قطعاً رژیم ایران میزانی از پول دریافتی از رفع تحریمها را برای کمک به عواملش در منطقه به‌کار خواهد گرفت.
سناتور لیبرمن گفت: با بسیاری از اعضای کنگره صحبت کرده‌ام و تعداد خیلی زیادی از آنها هنوز تصمیم خود را درباره چگونگی برخورد با توافق اتمی اتخاذ نکرده‌اند.

اولی هاینونن معاون پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که 27سال در آژانس بوده و در بازرسیها از تأسیسات رژیم هم نقش زیادی داشته است.
 

 

وی در سخنرانی خود در کنفرانس سنای آمریکا، اهمیت امضای پروتکل الحاقی از سوی رژیم ایران را خاطرنشان کرد و درباره راستی‌آزمایی از برنامه اتمی رژیم از جمله گفت: تجربه مواردی مثل کره شمالی و رژیم ایران نشان داده که این رژیمها هرگز در شروع، برنامه و مواد اتمی خودشان را اعلام نکرده‌اند و فعالیتهایشان را مخفیانه به‌پیش برده‌اند. بخش خوب توافق این است که امکان راستی‌آزمایی و مانیتورینگ سایتهای اتمی اعلام‌ شده رژیم مثل نطنز و فردو را فراهم می‌کند.
اولی هاینونن در عین‌حال هشدار داد که امکان فریبکاری رژیم و فعالیتهای مخفیانه وجود دارد و این کار دشواری نیست؛ وی در این رابطه با توضیحات تکنیکی گفت: که چه‌طور می‌توان برخی فعالیتهای اتمی را انجام داد و بعد رد آن‌را پاک‌سازی کرد.
معاون پیشین آژانس در ادامه سخنانش به وجوه مختلفی از نواقص و شکاف‌های فنی پرداخت که در توافق اتمی با رژیم وجود دارد.

سپس سفیر جیمز وولسی به امتیازات داده شده به رژیم طی سالیان اخیر انتقاد کرد و به تهدید دخالتهای رژیم و به تأمین تسلیحات برای عواملش در منطقه پرداخت.

 

وی خواهان آن شد که تمامیت برنامه اتمی رژیم برچیده شود و گفت که هدف باید این می‌بود.
هر قیمتی هم داشته باشد، ما نباید اجازه بدهیم رژیم ایران هیچ‌گونه سلاح اتمی به‌دست بیاورد.

پس از آن لارنس هاس که از جمله مدیر ارتباطات ال گور معاون پیشین رئیس‌جمهور آمریکا بوده است، در شروع سخنرانی‌اش گفت: افتخار می‌کنم که در میان چنین سخنرانان برجسته‌یی حضور داشته باشم.

 

وی از برگزارکنندگان این کنفرانس قدردانی کرد و افزود: ما قبل از مذاکرات در مسیر صحیحی قرار داشتیم؛ تحریمات فشار زیادی را روی رژیم ایران گذاشته بود. اقتصاد رژیم ایران نزدیک به فروپاشی بود و باید آن مسیر را ادامه می‌دادیم؛ ما فشار را زود برداشتیم.
وی گفت که به‌رغم توافق اتمی، ما حسن نیتی از سوی رژیم ایران دریافت نخواهیم کرد؛ این رژیم این‌طور فکر نمی‌کند.
لارنس هاس درباره تهدید دستیابی رژیم به بمب اتمی گفت، ما نگرانیم چون این مهاجم‌ترین حکومت حامی تروریسم است و یک برنامه موشکهای بالستیک دارد، چون در پی اعمال سلطه در منطقه است، چون جاه‌طلبیهایی در نقاط دیگر جهان مثل آمریکای جنوبی هم دارد. این رژیمی است که آمریکا را تهدید می‌کند و حقوق‌بشر را نقض می‌کند.

علیرضا جعفرزاده سخنران بعدی این کنفرانس بود؛ سفیر میچل ریس در معرفی وی خاطر نشان کرد که تأسیسات اتمی رژیم، اولین بار توسط مقاومت ایران افشا شد، از جمله، سایت غنی‌سازی نطنز، آب سنگین اراک و چندین سایت دیگر؛ وی تصریح کرد، همین افشاگریها بود که منجر به بازرسیهای آژانس در سال 2003 شد.

 

علیرضا جعفرزاده در سخنان خود گفت:
مهم است درک کنیم، چرا رژیم ایران به پای میز مذاکره آمد و درگیر این روند شد؟ تنها دلیل آن این بود که رژیم به‌خاطر تحریمها از انزوا و مهم‌تر از همه نارضایتی گسترده مردم ایران، به‌خصوص نسل جوان، تحت فشار بود. رژیم ایران فقط از تحریمهای اقتصادی وحشت نداشت، بلکه همچنین از عواقب سیاسی این تحریمها وحشت داشت. چون بحث بر سر موجودیت آن بود. به همین دلیل، اگر غرب وضعیت ضعیف رژیم را درک می‌کرد و این‌که اصلاً نمی‌تواند میز مذاکره را ترک کند، می‌شد امتیازات بسا بیشتری از رژیم گرفت؛ چه در زمینه برنامه اتمی، چه در زمینه دسترسیها و غیره.
علیرضا جعفرزاده گفت: برای وادار کردن رژیم ایران به تبعیت، باید فشار را در تمام زمینه‌ها روی آن افزایش داد؛ نه فقط در زمینه اتمی، بلکه باید در زمینه‌های دیگر هم از آن حسابرسی شود: در زمینه اقدامات تروریستی‌اش در منطقه و حمایت از گروه‌های تروریستی، دخالتش در سوریه و عراق و حمایتش از اسد و شبه‌نظامیان شیعی در عراق. باید همچنین از رژیم ایران به‌دلیل نقض حقوق‌بشر در داخل کشور حسابرسی شود.
وی همچنین اضافه کرد، آمریکا باید در کنار مردم ایران قرار گیرد که در پی تغییر هستند. نیازی به جنگ و امتیازات بیشتر و مماشات با رژیم ایران نیست. بلکه گزینه سوم، قرار گرفتن در کنار مردم ایران در تلاششان برای تحقق یک جمهوری غیراتمی و مبتنی بر جدایی دین از دولت است.
در ادامه این جلسه رابرت گراهام رئیس حزب جمهوریخواه در ایالت آریزونا طی سخنان کوتاهی با اشاره به سرکوبگری رژیم آخوندی گفت: که باید اهدافی مثل آزادی مردم، آزادی زنان، توقف سوء رفتارها و کشتار توسط رژیم ایران را ترویج کرد... ایران کشوری است که توانایی‌های بسیاری دارد، البته یک ایران آزاد.
بعد از سخنرانی‌های افتتاحیه، شرکت کنندگان در کنفرانس سنای آمریکا به سؤالات حضار پاسخ دادند.
 
در این بخش از کنفرانس سناتور لیبرمن در پاسخ به یکی از سؤالات به تاریخچه فریبکاریهای رژیم از جمله ایجاد تأسیسات زیرزمینی اشاره کرد و گفت: در تاریخ برنامه اتمی (رژیم) ایران، شورای ملی مقاومت ایران در برخی موارد قبل از (سازمانهای) اطلاعاتی ما، چیزهایی را درباره آنچه در ایران در حال وقوع است کشف کرده که بر خلاف چیزی بوده که به ما گفته شده بود.
سفیر رابرت جوزف هم هشدار داد که در آینده هم شاهد کارشکنیهای مکرر رژیم ایران در پاسخ به التزاماتش خواهیم بود.
در پی برگزاری کنفرانس در سنای آمریکا، سفیر میچل ریس در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ به حمایت از خواسته مردم ایران برای برقراری دموکراسی و حقوق‌بشر فراخوان داد.
تلویزیون بلومبرگ در گزارش خود گفت: کنگره آمریکا یک روند 60روزه مباحثات را بر سر توافق اتمی (رژیم) ایران شروع کرده است. (این روند) با بریفینگی در سنای آمریکا آغاز شد که سخنرانانی هم‌چون جوزف لیبرمن سناتور پیشین کانتیکت و جیمز وولسی رئیس پیشین اطلاعات مرکزی در آن شرکت داشتند... . عنوان این (بریفینگ) «مسدود کردن مسیرهای (رژیم) ایران به بمب اتمی» بود.
 
سفیر میچل ریس در این مصاحبه گفت: ما باید یک استراتژی گسترده‌تر برای مهار کردن رفتار (رژیم) ایران در منطقه داشته باشیم... من در انتظار آن هستم که دولت (آمریکا) بگوید، سیاست عام‌تر (ما چیست؟) ؛ (یعنی) حمایت از کسانی در داخل و خارج ایران که خواهان (حکومتی) دموکراتیک و منتخب در ایران هستند که به کرامت و حقوق‌بشر مردم خودش احترام می‌گذارد و معتقد است که باید با همسایگانش در صلح زندگی کند. ما تا کنون چنین چیزی را از سوی دولت اوباما مشاهده نکرده‌ایم.
میچل ریس در مصاحبه با بلومبرگ هم‌چنین، تأکید کرد: ... چالش بزرگ برای آمریکا و متحدانش این است که چه‌طور می‌توان شفافیت را از رژیمی استخراج کرد که ارباب تقلب... در برنامه اتمیش به‌مدت بیش از یک دهه بوده است... من خواهان آن هستم که (رژیم) ایران هیچ‌گونه توانایی (تولید) سلاح اتمی نداشته باشد... کنگره باید با ایفای نقش خود بر اساس قانون اساسی، توافق (اتمی) را با دقت بسیار، بررسی کند.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar