söndag 13 januari 2019

کابل: تهران هراس دارد آزادی‌های موجود در افغانستان به الگویی برای ایران بدل شود

ادریس زمان، معاون سیاسی وزیر امور خارجه افغانستان در واکنش به اظهارات جواد ظریف، وزیر خارجه رژیم درباره دخالت در امور داخلی افغانستان گفت: «رژیم ایران از یک افغانستان دموکراتیک که در آن آزادی بیان و حقوق مدنی و شهروندی تضمین شده باشد به‌شدت نگران است... رسانه آزاد (در ایران) وجود ندارد. رژیم ایران در هراس است که آزادی‌های موجود در افغانستان به الگو برای ایران بدل شود. به همین دلیل ایران طرفدار اندیشه‌های ملاعمر در افغانستان است.

ادریس زمان، در رابطه با دخالت رژیم ایران در امور افغانستان گفت: مقامات وزارت امور خارجه ایران این روزها در نقش سخنگویان طالبان عمل می‌کنند.

جواد ظریف در مصاحبه با یک تلویزیون هندی به‌نام (NDTV) در رابطه با نقش طالبان در دولت افغانستان گفته است: «ناممکن است که طالبان در دولت آینده افغانستان هیچ نقشی نداشته باشند، اما این نقش نباید غالب باشد».
ظریف افزود: «ما در منطقه و فراتر از آن، برای کمک به افغانها در این تصمیم باید زمینه‌سازی کنیم نه این‌که تحمیل کنیم. فکر می‌کنم هیچ‌کس در منطقه، دولتی تحت سلطه طالبان را به نفع امنیت منطقه نمی‌داند. فکر کنم در این زمینه تقریباً یک اتفاق‌نظر وجود دارد.»

در واکنشی دیگر نسبت به دخالتهای رژیم آخوندی سخنگوی ریاست‌جمهوری افغانستان شاه حسین مرتضوی روز ۲۰دی۹۷در این باره گفت: «مقامات وزارت‌خارجه رژیم ایران این روزها در نقش سخنگویان طالبان عمل می‌کنند. اگر کشور همسایه معتقد به گفتگو برای راه‌حل می‌باشند چرا راه گفتگو را با گروه‌های مخالف داخلی خود از جمله مجاهدین خلق بسته است؟ چرا به مشکل سیاسی داخلی خود که سال‌ها ایران را به بحران برده است، از راه گفتگو اقدام نمی‌کند؟»

سخنگوی ریاست‌جمهوری افغانستان افزود: دولت ایران در هراس است که آزادی‌های موجود در افغانستان به الگو برای ایران بدل شود، به همین دلیل این کشور طرفدار اندیشه‌های ملاعمر در افغانستان است.آیا بهتر نبود به جای شنیدن صدای طالبان صدای مخالفان سیاسی مانند میرحسین موسوی یا کروبی شنیده می‌شد؟

شایان یادآوری است که اخیراً عباس عراقچی معاون ظریف به کابل رفته بود تا در مورد تشکیل دولت جدید افغانستان با شرکت طالبان گفتگو کند. هم رژیم آخوندی و هم طالبان سفر هیأت سیاسی طالبان به ایران را تأیید کردند. پاسدار شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت رژیم روابط و مذاکرات بین طالبان و رژیم را تأیید کرده بود. مقامهای آمریکایی و افغانستان تا کنون بارها نسبت به ارسال تسلیحات و تجهیزات از جانب رژیم ایران برای طالبان ابراز نگرانی کرده‌اند.

جالب توجه این‌که رژیم آخوندی سالها با تاکتیک نعل وارونه برای پنهان کردن عملکرد خودش، مدعی روابط بین طالبان در افغانستان با مجاهدین خلق ایران بود.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar