در حالی که ۳روز بیشتر به موعد آغاز تحریمهای نفتی و بانکی آمریکا علیه رژیم بیشتر باقی نمانده، هنوز بسته اروپایی یا سازوکار ویژه مالی اروپا وضعیتی مبهم دارد و آخرین خبرها حاکی از آن است که این سازوکار تنها نقشی نمادین و سمبولیک دارد! اما آیا این نقش نمادین میتواند، آنچنانکه دولت روحانی از آن انتظار داشت در دیوار ستبر تحریمها، اگر نه راهی، لااقل منفذی برای رژیم باز کند؟
کیهان خامنهای ۹آبان ۹۷ بهنقل از خبرگزاری رویترز مینویسد: «کانال مالی یا سازوکار اتحادیه اروپا برای تسهیل پرداخت پول اقلام صادراتی ایران به اروپا با هدف عبور از تحریمهای آمریکا، تا سیزدهم آبان به شکل «رو» آماده میشود اما عملیاتی شدن آن تا اوایل زمستان سال جاری طول میکشد».
کیهان سپس اتحادیهٔ اروپا را به وقتکشی و پشتهماندازی متهم کرده میافزاید: «نکته تأسفبار اینکه اروپا برای همین وعده نسیه ۲شرط گذاشته و خواستار تصویب باقیمانده ملحقات FATF توسط ایران و همچنین امکان گشایش دفتری سیاسی در تهران است؛ موضوعی که پیش از این از سوی برخی مقامات اروپایی، اقدامی ضروری برای حمایت از مخالفان در داخل ایران عنوان شده است»!
روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران با اشاره به اینکه هیچ دولتی از اعضای اتحادیه نمیخواهد با میزبانی از سازوکار مالی جایگزین سیستم فعلی مالی بینالمللی، از تحریمهای ایالات متحده عبور کند میافزاید: «از اروپا هر روز یک صدا درمیآید. روزی ژست مقاومت در برابر آمریکا و ادعای راهاندازی رقیب سیستم جهانی مالی فعلی (سوئیفت) تا پیش از اعمال دور دوم تحریمهای آمریکا در ۱۳آبان، یک روز هم انواع دبهتراشی که آخرینش این است که هیچ کشوری از اتحادیه اروپا متمایل نیست میزبان دفتر کانال یا سازوکار این اتحادیه برای تبادلات مالی با ایران با هدف دورزدن تحریمهای آمریکا باشد».(جوان ۹آبان ۹۷)
در همین رابطه یکی از مهرههای باند دلواپسان به نام یاسر جبراییلی با اشاره به اینکه از مکانیسم پرداخت ویژه(SPV) صرفاً بهصورت نمادین رونمایی خواهد شد، به دولت روحانی هشدار داد: «در این مراسم خیمهشببازی شرکت نکنید! جبراییلی تأکید میکند: «اگر اتحادیه اروپا قصد این خیمهشببازی را دارد، هیچ مقام ایرانی حق شرکت در چنین برنامهیی را ندارد. مردم ما بیش از این تحمل رفتارهای ذلیلانه را ندارند».
اما در مقابل فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارتجاع از باند اصلاحطلبان، با بیان این که: «آقای ظریف باید برای شناکردن در آبهای شور خود را آماده کند» خاطرنشان میکند: «شرایط سیاست خارجی کشور بهگونهیی است که برای تأمین منافع ملی کشور به عزم و اراده جدی نیاز است». وی به این ترتیب به وزارتخارجه گوشزد میکند که واقعیتها و تعادلقوا به گونهیی نیست که آنچنانکه دلواپسان پیشنهاد میکنند حاکمیت آخوندی بتواند از اروپا صرفنظر کند و به هر ترتیب باید با اروپا کنار بیاید.
جالب است که فلاحتپیشه ضمن ابراز امیدواری از اینکه اروپا به تنشزدایی احتمالی در روابط رژیم با آمریکا کمک کند، میافزاید: «مذاکراتی که ایران و اروپا خواهند داشت و تنشزدایی احتمالی که ممکن است بین ایران و آمریکا شکل بگیرد، از جمله مواردی هستند که اجرایی شدن بسته پیشنهادی اروپاییها به آن موکول شده است».
فلاحتپیشه پس از این ابراز امیدواری، خاطرنشان میکند: «این بسته هر چند امیدواریهایی را ایجاد کرده ولی در عمل تا این حد جدی و عملیاتی نیست که در محاسبات ضدتحریمی ایران بهحساب آید».(خبرگزاری مجلس ۸آبان ۹۷)
این اعترافها در شرایطی است که دولت آخوند حسن روحانی و وزارتخارجه پس از خروج آمریکا از برجام برای سرپوش گذاشتن بر شکست نظام در قضیه برجام و بنبست آن در زمینه رابطه با اروپا، برجام اروپایی و سازوکار اروپایی تبلیغات مضحکی بهراه انداختند.
اکنون این رسانههای حکومتی هستند که از سازوکار اروپایی و بسته اروپایی بهعنوان وعده نسیه و نمادین نام میبرند.
وعده «نسیه» و « نمادین»ی که اگر هم زمانی عملی شود، به هیچ عنوان نمیتواند جبران شکست حاکمیت آخوندی را در قضیه خروج آمریکا از برجام بکند و نمیتواند با تحریمهای گسترده و سنگین آمریکا که در ۱۳آبان اعمال خواهد شد مقابله کند.
آنچنان که پیش از این خبرگزاری حکومتی تسنیم وابسته به نیروی تروریستی قدس از «بسته» و « سازوکار اروپایی» با عنوان «بسته مایوسکننده اروپایی» نام برد.(تسنیم ۱۶تیر ۹۷)
علی بیگدلی، یکی از مهرههای باند روحانی، در رابطه با این «بسته» گفت: «اروپا اگر چه بهدنبال حفظ و تداوم برجام است اما بهنظر نمیرسد که توان برآورده کردن انتظارات ایران را داشته باشد. چرا که بر اساس طرح مارشال، آمریکا ۲۸درصد صنایع سنگین اروپا را در این سالها در اختیار گرفته است.
حسن بهشتیپور، یکی دیگر از مهرههای این باند گفت: «قرائن و شواهد حاکی از آن است که اروپاییها بهدنبال راهکارهای لازم هستند، ولی توان آنها محدود است. بسیاری از شرکتهای بزرگ اروپایی با آمریکا کار میکنند و تحت تسلط آن هستند و از ترس تحریمهای متقابل آمریکا فعلاً وارد همکاری با ایران نمیشوند».(سایت دیپلماسی ایرانی ۲۷تیر ۹۷)
ضمنا چنانچه این «سازوکار» یا «بسته اروپایی» عملی شود اروپا هم بدون شرط و شروط آن را عملی نمیکند.
چنانکه اتحادیه اروپا از قبل مشخص کرده است که رژیم میبایست در زمینه برنامه موشکی و سیاست منطقهای زهر بخورد.
بنابراین چنانچه «وعده نسیه» اروپا هم نقد بشود، برای حکومت آخوندی تبعات جامزهری دربردارد، یعنی این که میبایست بالکل سیاست صدور ارتجاع، حمایت مادی و لجستیکی از تروریستها و دخالت در امور کشورهای منطقه را کنار بگذارد.
مهمتر از اینها رسانهها و مهرههای حکومتی هستند که معتقدند که در ادامه مسیر زهرخوران پیاپی، میبایست جامزهر حقوقبشر را هم با تندادن به گشایش دفتر اتحادیه اروپا در تهران سربکشد.
چنانچه پیش از این کیهان خامنهای بر این واقعیتها تأکید کرد که نظام آخوندی برای رسیدن به بسته اروپایی، باید از یکسو با خوردن جامزهر FATF از لیست سیاه این سازمان خارج شده و راه معامله شرکتها و بانکهای کوچک اروپایی را باز کند و از سوی دیگر تن به گشایش دفتر اتحادیه اروپا بدهد.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar