fredag 7 december 2018

اروپا خرید فولاد از رژیم ایران را متوقف کرد


اتحادیه اروپا از تمدید قرارداد خرید فولاد با رژیم ایران تا زمان روشن شدن وضعیت ساز و کار ویژه خودداری کرده است.
احمد دنیا نور عضو انجمن فولاد رژیم آخوندی گفت: «طرف اروپایی اعلام کرده به‌دلیل تحریم تا زمان مشخص نشدن ساز و کار مالی از تمدید آن خودداری می‌کند».
وی افزود: «هنوز مشکل کشورهای اروپایی اجرایی نشدن ساز و کار مالی SPV است و شرکتها منتظر هستند تاببینند کدام کشور میزبانی و مدیریت آن را به عهده خواهد گرفت.»

به‌دنبال خروج آمریکا از برجام و شروع دور دوم تحریمها علیه رژیم ایران از روز ۱۴آبان ۹۷، اتحادیه اروپا از طرح خود برای راه‌اندازی یک ساز و کار ویژه به‌منظور انجام معاملات غیردلاری شرکتهای اروپایی با رژیم ایران خبر داد، ولی هیچ کشوری حاضر نشد میزبانی این طرح را بپذیرد.

واشنگتن فری بیکن روز ۱۵آذر۹۷ به‌نقل از مقامهای ارشد آمریکایی و منابع دیگری در کنگره آمریکا گزارش داد، دولت ترامپ تمامی منافع تجاری (رژیم) ایران در اروپا و سایر نقاط را... به‌عنوان بخشی از کارزار «فشار حداکثر» (اقتصادی) علیه (حکومت) تهران قطع خواهد کرد.
این منبع نوشت، کشورهای اروپایی «هم‌چنان به‌دنبال راهی برای ادامهٔ تجارت پرمنفعت در تهران هستند. مقامهای دولت ترامپ و متحدان اصلی آن در کنگره به واشنگتن فری بیکن گفتند که وضعیت این‌طور باقی نخواهد ماند». یک مقام ارشد آمریکایی گفت: «سپاه پاسداران تقریباًً در تمامی‌ بخش‌های اقتصاد ایران سرمایه‌گذاری گسترده‌یی دارد، از این‌رو شرکتهای اروپایی هرگز به‌طور واقعی نمی‌دانند که آیا از تجارت پشتیبانی می‌کنند یا از تروریسم و آزمایش ممنوعهٔ موشکی. اگر این خطرها برای منصرف‌کردن سرمایه‌گذاران کافی نیست، قطعاً خطر تحریم‌های ایالات متحده باید کافی باشد».

کیهان خامنه‌ای در شمارهٔ ۱۱آذر ۹۷ با تأکید بر بی‌ثمری ساز و کار اروپا می‌نویسد: «پس از گذشت ۷ماه اتلاف وقت و پشت‌هم‌اندازی اروپا، خبر رسیده که ساز و کار مالی ادعایی که حتی زمان آغاز به‌کار آن نیز مشخص نشده است، قرار نیست فروش نفت ایران را پوشش دهد».

محمدنبی حبیبی، سرکردهٔ باند مؤتلفه نیز طی سخنانی که در روزنامه رسالت ۱۲آذر ۹۷به چاپ رسیده است، روی بی‌ثمری ساز و کار اروپا انگشت گذاشت و تکرار کرد که ۷ماه می‌گذرد و از برجام اروپایی خبر مثبتی نیست. او با اشاره به خبر رویتر گفت: «این خبرگزاری می‌گوید اگر کانال مالی هم سامان یابد، فروش نفت ایران در این کانال در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. مفهوم این خبر آنست که اروپا به کانال مالی منهای نفت فکر می‌کند و این یک فریب‌کاری جدید از سوی اروپایی‌هاست و از این مهم‌تر این‌که آنها گفته‌اند تا پایان امسال ساماندهی این ساز و کار طول می‌کشد و معلوم نیست در پایان امسال و پس از این بدعهدی‌ها چه بهانه‌ دیگری را ساز خواهند کرد».

روز ۱۴آذر ۹۷ رسانه‌های حکومتی به‌طور گسترده‌یی به‌نقل از سایت المانیتور گزارش دادند فرانسه و آلمان در تلاش هستند یک ساز و کار ویژه مالی تأسیس کنند تا با امکان ادامه پرداختها و بدون استفاده از وجه نقد، تجارت با ایران را ممکن کنند.
به‌نوشتهٔ این رسانه‌ها، منابع آگاه به المانیتور گفته‌اند که این سیستم در ماه ژانویه(دیماه) عملیاتی می‌شود. اروپایی‌ها معتقدند که سایر کشورها هم می‌توانند از این سیستم استفاده کنند و بر این اساس ساز و کارهای مختلفی برای انجام معاملات ایجاد خواهد شد. این خبر بحثهای جدیدی در زمینه‌ ساز و کار اروپایی را در رژیم و میان دو باند حاکم دامن زده است.
عباس عراقچی، معاون وزارت‌خارجهٔ دولت روحانی، روز پنجشنبه ۸آذر ۹۷ در مصاحبه با خبرگزاری کیودوی ژاپن، ابراز امیدواری کرد که «ایده‌های تازه اروپا برای تجارت با ایران در راه است». عراقچی در همین مصاحبه ملتمسانه از اروپا خواست اجازه ندهد برجام به مرگ نزدیک شود.
او با اشاره به این‌که «مزایای اقتصادی برجام کاهش یافته»، تأکید کرد: «اگر این وضعیت ادامه یابد این توافق به «مرگ» نزدیک خواهد شد و تلاشهای اروپا برای حراست از آن دیگر نتیجه‌بخش نخواهد بود».
وی با اشاره به این‌که در این مورد، تصمیم‌گیری برعهده اروپا است، ادامه داد: «اتحادیه اروپا باید روند تعاملات تجاری با ایران را تضمین کند» زیرا زمان به سرعت در حال سپری‌شدن و صبوری ما رو به پایان است».
معاون سیاسی ظریف در این مصاحبه تصریح کرد که «هیچ احتمالی برای گفتگوهای جدید دیده نمی‌شود» قبلاً گفته بودند که مذاکراتی قابل بررسی است اما آنها باید ابتدا به تعهدات قبلی خود پایبند باشند.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar