روز چهارشنبه ۵تیرماه شورای امنیت ملل متحد شاهد بحث پیرامون نقض قطعنامه ۲۲۳۱شورای امنیت توسط رژیم آخوندی و هشدار به این رژیم در رابطه با نقض برجام و عبور از حد مجاز انباشت اورانیوم غنی شده بود.
رزماری دی کارلو معاون دبیرکل ملل متحد که گزارش آنتونیو گوترز را به شورا ارائه داد، گفت: اعلام هفته گذشته رژیم ایران مبنی بر رد کردن حد اورانیوم غنی شده، بر طبق برجام به حفظ برجام کمک نمیکند. دبیرکل سازمان ملل مصر است که رژیم ایران به تمام تعهدات برجامیاش عمل کند.
دی کارلو ادامه داد: بهدنبال تجزیه موشکهای بالستیک استفاده شده علیه عربستان سعودی توسط شبهنظامیان حوثی در یمن دبیرکل سازمان ملل اطمینان داد که برخی از سلاحها در میدان جنگ ساخت رژیم ایران است هر چند اطمینان کامل ندارد که انتقال آنها به حوثیها بعد از تحریم تسلیحاتی رژیم ایران بوده یا نه.
سفیر فرانسه در اجلاس شورای امنیت گفت: مایلم نگرانی فرانسه را در رابطه با عدم پایبندی مستمر رژیم ایران در خصوص فعالیتهای بالستیک این کشور و انتقال تسلیحات گوناگون به نقش آفرینان دیگر در خاورمیانه ابراز کنم. رژیم ایران مشخصاً در عرصه موشکی فعالیتهای بیثبات کننده دارد.
فرانسوا دلاتره افزود: چه تلاشهای این رژیم برای توسعه برنامه موشک بالستیک و چه انتقال تسلیحات به بازیگران دولتی و غیردولتی در خاورمیانه، رژیم ایران را در موقعیت نقض چند قطعنامه این شورا از جمله قطعنامه ۲۲۳۱ قرار میدهد. به همین دلیل بسیار مهم است که رژیم ایران این فعالیتها را متوقف کند و بهطور کامل از قطعنامههای مصوب شورای امنیت ملل متحد تبعیت کند.
سرپرست هیات نمایندگی آمریکا در اجلاس شورای امنیت سازمان ملل گفت: سرپیچی رژیم ایران از شورای امنیت و رفتار خودسرانهاش که صلح و امنیت جهانی را در خطر میاندازد نباید تحت نام حفظ برجام کمرنگ شود. بهخصوص که توافق برجام نمیتواند بهطور کامل مسیر رسیدن این رژیم به سلاح اتمی را ببندد.
جاناتان کوهن افزود: گروههای شبهنظامی که توسط رژیم ایران حمایت میشوند، تحریمهای تسلیحاتی این رژیم توسط سازمان ملل را،بهرغم اینکه تحریم شدهاند کمکهای نظامی از رژیم ایران دریافت میکنند.
سرکرده نیروی قدس رژیم ایران قاسم سلیمانی که بنا بر قطعنامه ۲۲۳۱ممنوع السفر است، بنا به گزارش دبیرکل ملل متحد کماکان به مسافرت در خاورمیانه ادامه میدهد. بنابراین نقض این قطعنامهها سالهاست توسط رژیم ایران ادامه دارد. این رژیم کشتیرانی و فضای حریم هوایی بینالمللی را مورد تهدید قرار داده، خشونتها در یمن را ادامه داده و از توسعه گروههای تروریستی و گروههای دستنشانده در سراسر خاورمیانه حمایت کرده است.
همین رفتار رژیم ایران انحطاط اقتصادی را بهدنبال داشته و مشکلات اقتصادی این کشور، حاصل سوءمدیریت اقتصادی، فساد یا انحراف درآمدها به اهداف نظامی و دخالت در سراسر منطقه است.
سرپرست هیات نمایندگی آمریکا نتیجهگیری کرد که رژیم ایران در مغایرت با قطعنامههای این شورا کماکان به ارسال سلاح به سراسر خاورمیانه ادامه داده است.
کوهن افزود: آژانس اتمی نیز گزارش داده که رژیم ایران سانتریفوژهای جدیدی را نصب کرده و آنها را به تعداد زیاد عملیاتی کرده که محدودیتهای قیدشده در برجام را نقض میکند.
آرشیوی مخفی رژیم ایران بیانگر فعالیت اتمی این رژیم با کاربرد تسلیحاتی است که تلاش کرده آن را از چشم جهانیان مخفی نگه دارد.
در این میان شورای امنیت نباید دست روی دست بگذارد تا رژیم ایران به حملاتش به دوستان ما در منطقه و به کشتیهای تجاری در خلیجفارس ادامه بدهد.
سفیر انگلستان در سازمان ملل گفت: رژیم ایران در فعالیت موشک بالستیک و انتقال موشکها به عوامل غیردولتی در کشورها ناقض قطعنامههای شورای امنیت بوده و حملات به نفتکشها کار سپاه پاسداران است.
کارن پیرس همچنین گفت: بهدنبال ارزیابی طیفی از شواهد و اسناد، انگلستان نتیجهگیری کرد که سپاه پاسداران مسئول حمله ۱۳ژوئن به ۴نفتکش در بندر فوجیره است.
سفیر انگلستان افزود: رژیم ایران موشکها را به شبه نظامیان از جمله در سوریه و یمن منتقل کرده که ناقض قطعنامههای ۲۲۳۱و ۲۲۱۶و ۱۵۴۰شورای امنیت است. این اعمال بخشی از جریانی از رفتار رژیم ایران هستند که خطری جدی متوجه صلح و ثبات این منطقه کرده است.
سفیر انگلستان در سازمان ملل اظهار داشت: تلقی شورای امنیت سازمان ملل از تصویب برجام این بود که نه تنها به مقوله اتمی بپردازد بلکه به اعمال محدودیتهای الزام آور برای مهار برنامه موشک بالستیک و فعالیتهای تکثیری رژیم ایران که منطقه و فراتر را مورد تهدید قرار میدهد ادامه میدهد.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar