لوموند- روز ۱۶ بهمن ۹۷ در تفسیری درباره بیانیه شورای وزیران اتحادیه اروپا که در همین روز صادر شد، مینویسد:
حفظ روابط بین اتحادیه اروپا و رژیم ایران به نوعی بند بازی برای نگهداری تعادل شباهت پیدا کرده است، بهخصوص هنگامیکه بیست و هشت کشور عضو در این پرونده نیز به دشواری میتوانند یکصدا سخن بگویند.
روز دوشنبه ۱۵ بهمن، شورای وزیران اتحادیه اروپا یک اطلاعیه طولانی در ۱۲بند انتشار داد که ابتدا قرار بود هفته گذشته همزمان با اعلام ایجاد سازو کار ویژهیی موسوم به "اینس تکس"Instex که به شرکتهای اروپایی امکان ادامه داد و ستد با رژیم ایران بهرغم تهدید تحریمهای آمریکا را میدهد، اعلام شود.
اما ابراز تردید اسپانیا که از کنترل پاریس، برلین، لندن و رم بر مذاکرات مربوطه راضی نبود، کار را به تأخیر انداخت.
پس از مدتی درنگ و کشمکش سرانجام متن نهایی که مسیر دوگانه دیپلماسی بروکسل در آن خلاصه شده، تهیه گردید: اتحادیه اروپا از یک سو میخواهد به هر قیمت توافقنامه اتمی با رژیم ایران، امضا شده در وین در سال ۲۰۱۵ که سال گذشته از سوی دونالد ترامپ منتفی شد، را نجات دهد و همزمان، قاطعیت خود در موضوعات بسیار نگرانکننده دیگر را نشان دهد.
لوموند در ادامه به بررسی نگرانی و موارد اختلاف اتحادیه اروپا با رژیم آخوندی از جمله فعالیتهای موشکی و جنگافروزی رژیم در کشورهای منطقه مثل سوریه و همچنین فراخواندن رژیم به رعایت حقوقبشر پرداخته و فعالیتهای تروریستی رژیم در کشورهای اروپایی را «حساسترین موضوع» توصیف کرده و میافزاید: روز دوشنبه ۴فوریه، یک مخالف ایرانی به پلیس برلین گزارش داد که توسط سه مرد که به زبان فارسی او را خطاب قرار داده بودند، مورد تعرض و زیر ضربات مشت و لگد قرار گرفته بوده است.
تحقیق در این باره به بخش ضدتروریست اداره پلیس محول شده است.
لوموند سپس زیر عنوان «غافلگیری در آلبانی »، اخراج سفیر و رئیس ایستگاه اطلاعاتی رژیم آخوندی از آلبانی و همچنین توطئه تروریستی علیه گردهمایی بزرگ مقاومت در پاریس را مورد بررسی قرار داده و مینویسد:
و اما سراسیمه کنندهترین رویداد برای تهران کشف و خنثی شدن طرحی در اواخر ژوئن ۲۰۱۸ توسط سرویسهای بلژیکی، فرانسوی و آلمانی است.
چهار نفر در بلژیک به اتهام دست داشتن در طرح یک سوءقصد علیه اپوزیسیون رژیم ایران در ویلپنت زندانی شدهاند.
در این قضیه یک "دیپلمات" (رژیم ایران) در قلب تحقیقات مربوطه قرار دارد: اسدالله اسدی ظاهراً از محل استقرار خود در وین فعالیت شعبه اصلی اطلاعات رژیم ایران در اروپا را کنترل میکرده است. بهگفته برخی منابع اروپایی، او به دستور بالاترین مقامات تهران دست به اقدام زده است. قضاییه بلژیک که معمولاً بسیار بیسر و صدا عمل میکند، اشخاص تحت پیگرد را بهعمل تروریستی و همچنین جاسوسی متهم کرده است.
و اما رویداد آلبانی – تلاش دیگری برای انجام سوءقصد علیه اپوزیسیون ایران که در مارس ۲۰۱۸ خنثی شد – یک غافلگیری دیگر در برداشت: سفیر رژیم ایران که ۹ماه بعد بهدلیل لطمه به امنیت ملی از این کشور اخراج شد، قبلاً از اعضای تیم مذاکرهکننده رژیم ایران برای توافقنامه اتمی بوده که در آن فرانسه، انگلستان، آلمان، ایالات متحده، چین و روسیه نیز شرکت داشتهاند. این دیپلمات که در واقع یک مسئول دیگر سرویسهای اطلاعاتی رژیم ایران است، بهگفته مخالفان، برای رد گم کردن، نام کوچک خود را تغییر داده بود.»
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar