فریدون مجلسی، از دیپلماتهای سابق وابسته به باند اصلاحطلب، با ابراز ناراحتی از اینکه FATF به وسیلهٔ تصفیهحسابهای باندی تبدیل شده و «بهدلیل برخی بازیهای جریانهای سیاسی، تصویب این لوایح به یک بنبست سیاسی در کشور بدل شده»، اعلام خطر کرد: «هر گونه حرکت، تصمیم و رفتار اشتباه میتواند امنیت جامعه و کل ایران را درگیر کند».
اکنون بهنظر میرسد جنگ و جدال دو باند بر سر FATF که در حال حاضر شرط ضروری باقی ماندن برجام هست، تا کجا جدی و حاد است، تا آنجا که هیچیک از مهرهها و سردمداران رژیم از هر دو باند نمیتوانند با قطعیت اعلام کنند: پیوستن رژیم به کنوانسیون FATF آری یا نه؟
از سوی دیگر طرفداران امضا و تصویب FATF به اعتراف خودشان نمیتوانند تضمین کنند که با این کار آیا معضلات اقتصادی و تحریمها نه حل، حداقل تخفیف پیدا میکند یا نه؟
کما اینکه کسانی هم که با آن مخالفت میورزند و میگویند پیوستن به FATF «خودتحریمی» است، نمیتوانند مسئولیت پیامدهای رفتن و تثبیت رژیم در لیست سیاه FATF را که شرایطی بدتر از تحریمهای آمریکا را برای رژیم رقم میزند، بپذیرند.
در این فضا روز چهارشنبه ۱۰بهمن ۹۷ روحانی سر قبر خمینی حاضر شد و در بارهٔ برجام صحبت کرد و از آن دفاع کرد.
اکنون ببینیم حرفهای روحانی در شرایط کنونی چه معنایی دارد و بیانگر چه سمت و سویی در رژیم است؟
مفهوم سخنان روحانی
روحانی یکسری حرفهای قبلیاش را تکرار کرد بدون اینکه وارد اصل مطلب یعنی بحران گریبانگیر رژیم شود.
- روحانی بدون آن که بتواند به دستاورد و ثمرهٔ مشخصی از برجام اشاره کند، برجام را «بالاترین افتخارات سالهای اخیر» توصیف کرد، چرا که به ادعای او «مذاکرات قدرتمند با قدرتها و پیروزی اخلاقی، حقوقی و سیاسی بر آنها بود». اما نتوانست یک کلمه بگوید:
ماده اینهمه پیروزی چیست!؟
برجام چه مسألهای از رژیم را حل کرده؟
روحانی وعده داده بود که «از فردای امضای برجام، تحریمها کلاً لغو میشوند» اما نگفت چرا نشد و چرا برعکسش اتفاق افتاد!؟
- بخش دیگر سخنان روحانی انداختن تقصیر وضعیت فلاکتبار اقتصادی و بحرانهای گریبانگیر رژیم به گردن دشمن خارجی بود در حالی که همگان به یاد دارند روحانی در سخنرانی ۱۴آبان ۹۷ خود گفت که تحریمها هیچ اثری نداشته و ندارد؛ کما اینکه ۱۳آبان آمد و رفت و هیچ اتفاقی نیفتاد.
- البته یک جا هم روحانی اذعان کرد که شروع بحرانهای رژیم قیام دیماه بود که عدممشروعیت تمامیت این رژیم توسط مردم به نمایش گذاشته شد.
- بخش دیگر حرفهای او اشاره به دعوای باندهای مافیایی درون رژیم بود و التماس و درخواست به باند رقیب که دست از بهاصطلاح سرزنش کردن این دولت بردارد!
مادهترین حرف روحانی
اما مادهترین حرف روحانی برجام بود. در نتیجه وقتی از برجام صحبت میکند، یعنی حرف دیگری برای گفتن ندارد؛ از طرف دیگر از آنجا که بهخاطر برجام بهشدت زیر ضربات باند رقیب است، مجبور به دفاع از برجام است حالا اینکه این برجام چه سودی برایشان داشته است را نماینده مجلس رژیم از قائمشهر به نام ادیانی در سؤال از ظریف در مجلس دوشنبه همین هفته اینطور توصیف کرد:
ادیانی با مقایسه توافقنامه برجام با قرارداد ترکمانچای گفت: «این الاغ برجامی که تحویل ما دادند چموش است و لگد میزند. نه بار میبرد و نه سواری میدهد».
مادهترین مشکلات امروز مردم
اگر روحانی میخواست به شرایط امروز اشاره کند باید در رأس آنها به گرانی و فقر، اعتیاد، بیکاری، و معیشت مردم، گوشت کیلویی بیش از ۱۰۰هزار تومان و حقوقهای معوقه در داخل اشاره میکرد و لااقل وعده میداد که تدابیری در مورد آنها اندیشیده است.
یا فرضا باید به مسائل سیاسی میپرداخت. موضوعاتی مانند علت عدمتصویب لوایح FATF تا این لحظه، بنبست سازوکار اروپا و مسائل منطقهای و...
مادهترین مشکلات رژیم
اکنون ملموسترین مشکل رژیم از جمله فاصلهگرفتن حتی روسیه از رژیم است که در صحبتهای معاون وزیر خارجه روسیه همین چند روز پیش بیان شده بود، سرگیی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، در گفتگو با شبکه تلویزیون آمریکایی سی.ان.ان گفته است که امنیت اسراییل از "جمله عالیترین اولویتهای" روسیه است و دولت ایران متحد روسیه در سوریه نیست!
و اینکه نمیتوان روسیه و ایران را متحد یکدیگر توصیف کرد و دو کشور تنها در سوریه با یکدیگر همکاری میکنند و...
اینها ملموسترین مسائل روی میز این رژیم است که روحانی در مورد آنها سکوت کرد!
معنی سکوت موضوعی روحانی؟
عدم اشاره روحانی به بحرانهای موجود و ارائه حتی یک دستاورد و یک راهحل برای خروج از بحرانهای فعلی و پرداختن به برجام، فقط چنته خالی روحانی را بیشازپیش آشکار کرد.
در شرایطی که بحران داخلی رژیم به اوج رسیده است و دعوا بر سر FATF نمودی از بحران بیراهحلی در درون این رژیم است اما در این مورد نیز روحانی هیچ گشایشی به مردم ارائه نداد!
مختصات برخی موضوعهای مورد مناقشه باندی
در حالیکه حتی در دعواهای باندی کار به تهدید جانی نمایندگان مجمع تشخیص مصلحت رژیم در صورت تصویب لوایح پالرمو و CFT نیز کشیده شده است!
مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، میگوید پس از آن که جلسه شنبه مجمع درباره تأیید یا رد مصوبه پالرمو به نتیجه نرسید، بهقتل تهدید شده است.
- حتی آخوندهای قم و مراجع هم وارد این لشکرکشی شدهاند.
- یکی از نمایندگان مجلس رژیم به نام علیرضا رحیمی نیز گفته است که "مخالفان لوایح چهارگانه FATF، فضا را کربلایی و حسینی و یزیدی کردند".
- فریدون مجلسی از باند مقابل و یکی از دیپلماتهای سابق وابسته به باند اصلاحطلب گفت که FATF به وسیلهٔ تصفیهحسابهای باندی تبدیل شده و «تصویب این لوایح به یک بنبست سیاسی در کشور بدل شده» و اعلام خطر کرد و نسبت بهوقوع انفجار اجتماعی هشدار داد و گفت: «از آنسو جامعه نیز اکنون به یک نقطه افتراق و دوپارگی رسیده است که یقیناً در این شرایط حساس و بغرنج، این شرایط نوعی سم سیاسی ـ اجتماعی برای (نظام) بهشمار میرود».
- موضوع SPV نیز تبدیل به یک جنگ و دعوای دیگری در درون رژیم شده است.
نکته اینکه اساساً بدون تصویب FATF موضوع سازوکار اروپا بهگفته خود اروپاییها شکل نخواهد گرفت و حتی همه کسانی که قبلاً سازوکار اروپا را در بوق و کرنا میکردند، مانند ظریف و عراقچی الآن خودشان از پاگرفتن و اجرایی شدن SPV اظهار یاس و ناامیدی میکنند.
- در مذاکرات موشکی با فرانسه هم که توسط لودریان، وزیر خارجه فرانسه، برملا شد و رژیم بهشدت تکذیب میکند، وضع به همین شکل است.
- همچنین تهدید فرانسه به تحریمهای سخت در صورت زانونزدن رژیم در مسأله موشکی، یکی دیگر از مشکلات رژیم است که در سخنان روحانی به سکوت طی شد!
اینها تنها گوشهای از بحرانها و مشکلات گریبانگیر این رژیم است و اگر راهحلی متصور بود حتماً قبل از اینکه بهقول خودشان فروپاشی تمامیت رژیم انجام بگیرد، این راهحلها را به اجرا میگذاشتند یا حداقل در سالمرگ مرشد پلیدشان وعده حل و فصل برخی مشکلات را با وعدههای مشخص میدادند... در حالیکه اکنون آخوندها به نقطهای رسیدهاند که حتی از دادن وعده منطقی و قابلقبول شنونده نیز عاجزند!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar