fredag 25 mars 2016

ارجاع پرونده شهادت قاضی آلبرتو نیسمن به دادگاه فدرال آرژانتین

بعد از گذشت بیش از یک سال از شهادت قاضی آلبرتو نیسمن، پرونده مرگ او سرانجام به دادگاه فدرال آرژانتین ارجاع شد تا به‌عنوان قتل مورد تحقیق قرار گیرد.

قاضی نیسمن که پرونده بمب‌گذاری تروریستی بوئنوس‌آیرس و دست‌داشتن بالاترین سران حکومت آخوندی در این جنایت را پیگیری می‌کرد، در ژانویه 2015 در خانه خود به‌قتل رسید.

دادگاه استیناف جنایی در بوئنوس‌آیرس باتفاق آرای هر سه قاضی، حکم به ارجاع پرونده قتل نیسمن به دادگاه فدرال داد که در آرژانتین قتل‌های سیاسی را پیگیری می‌کند؛ قضات دادگاه گفتند که قتل نیسمن می‌تواند «نتیجه فعالیت یک طرف سوم» باشد.

در جلسات دادگاه بوئنوس‌آیرس مانوئل رومرو ویکتوریا از وکلای بستگان نیسمن، برخی از پیام‌های تهدیدآمیزی را که این قاضی در آخرین هفته‌های عمرش دریافت کرده بود قرائت کرد.
 
 
 در یکی از این پیام‌ها خطاب به نیسمن، آمده است: «ما وعده خود را برای قتل تو محقق خواهیم کرد... ما توانستیم تو را از پرونده آمیا جدا کنیم و بدون تو توافقی را بین آرژانتین و ایران به‌دست آوردیم».

مارتین آنگولو خبرنگار اینفوبائه آرژانتین و متخصص امور قضایی به سیمای آزادی، گفت: «دادگاه فدرال حوزه قضایی سیاسی در آرژانتین است؛ به این معنی که مسئول تحقیقات درباره مقامهای دولتی است... لذا قضات دادگاه فدرال از ارتباطات سیاسی گسترده‌تر و توانایی سیاسی بیشتری برخوردارند تا به هدف برسند... یک جنبه مهم دیگر تصمیم دادگاه استیناف جنایی این است که برای دومین بار یک دادگاه بر این فرضیه تأکید می‌کند که نیسمن کشته شده و مرگ او نتیجه خوکشی نبوده است».

خوان پابلو بیگلیرو از وکلای خانواده نیسمن نیز درباره اهمیت ارجاع پرونده قتل او به دادگاه فدرال، در مصاحبه با سیمای آزادی، تصریح کرد: «ارجاع پرونده به دادگاه فدرال به‌معنی اذعان به فرضیه قتل است و این‌که قتل قاضی فدرال (نیسمن)، می‌تواند به‌خاطر کارهایش به‌عنوان مأمور تحقیق حمله تروریستی آمیا صورت گرفته باشد... همه خانواده نیسمن بعد از شوک اولیه و غم و اندوه عمیق، اکنون برای برقراری عدالت و جلوگیری از مصونیت کار می‌کنند».

وکیل خانواده نیسمن اضافه کرد: «همه ما می‌خواهیم بدانیم که او چه‌طور به قتل رسید، چه کسی و چه سازمانی فرمان (قتل او را) صادر کرد و اهداف پشت آن چه بود. (و می‌خواهیم) هویت عاملان آن (شناسایی شود) ».

مارتین آنگولو خبرنگار اینفوبائه به وجه دیگری از اهمیت حکم دادگاه پرداخت، و گفت: «دادگاه استیناف جنایی... این موضوع را نیز مورد اشاره قرار داده که مرگ (نیسمن) چهار روز بعد از افشای کریستینا فرناندز رئیس‌جمهور (سابق) به‌خاطر لاپوشانی در پرونده آمیا و یک روز قبل از حضورش در برابر کنگره برای توضیح درباره این شکایت صورت گرفته است. این‌جاست که یادداشت تفاهم با (رژیم) ایران به میان می‌آید؛ چون نیسمن گفته بود، این ابزاری است که مقامات دولت فرناندز قصد داشته‌اند از طریق آن پوششی برای عاملان حمله آمیا ایجاد کنند».

خبرنگار اینفوبائه درباره علت تأخیر و به نتیجه‌نرسیدن تحقیقات بر سر قتل نیسمن، گفت: «قضات دادگاه جنایی استیناف هم در حکمشان گفته‌اند که علت، یک تحقیقات بد، تأخیری و نامنظم است و این‌که این تحقیقات سمت و سوی مشخصی نداشته است».


خبرهاى ما را مى توانيد در كانال تلگرام نيز دنبال كنيد
https://telegram.me/mojahedin_org

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar