هیل نشریه کنگره آمریکا در هشتمین قسمت از سلسله برنامهٔ تلویزیونی خود درباره مقاومت ایران به بررسی حمایت رو به رشد بینالمللی از سازمان مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت ایران پرداخت.
هیل گفت: در گردهمایی عظیمشان در پاریس و تظاهراتشان در سرتاسر جهان، مجاهدین و شورای ملی مقاومت ایران به نمادی در سطح جهانی برای دفاع از دموکراسی و تغییر در ایران تبدیل گشتهاند.
هیل گفت: در گردهمایی عظیمشان در پاریس و تظاهراتشان در سرتاسر جهان، مجاهدین و شورای ملی مقاومت ایران به نمادی در سطح جهانی برای دفاع از دموکراسی و تغییر در ایران تبدیل گشتهاند.
جان بِرد، وزیر خارجه پیشین کانادا:
«ما برای حمایت از مردم ایران در مبارزه بزرگشان گردهم میآییم.»
آنها تظاهرات اعتراضی در خیابانهای آمریکا، بروکسل، پاریس، برلین، ورشو، و تورنتو برگزار میکنند و همواره آزادی برای ایران را فریاد میزنند.
بسیاری از ناظران سیاسی معتقدند شورای ملی مقاومت ایران که همیشه آغازگر تلاشهای دیپلماتیک و بینالمللی بوده، خود را بهعنوان جایگزینی پر ابهت و قدرتمند، برای رژیم ایران تثبیت کرده است.
مقام جهانی آنها دههها پیش در پاریس آغاز شد، جایی که رهبر شورای ملی مقاومت ایران برای پایان یافتن جنگ ایران و عراق تلاش نمود.
مسعود رجوی: «من از رئیس جمهور عراق خواستم تا بمباران شهرها و شهروندان بیگناه ما را متوقف کند. حالا ما یک راه برونرفت برای این جنگ در اختیار داریم.»
استرون استیونسون- هماهنگکننده کارزار برای آزادی ایران:
«آنها بهخوبی سازمانیافته هستند، و دارای بیانیهیی ده مادهای هستند که من بهعنوان سیاستمداری غربی مفتخر خواهم بود تا از آن حمایت کنم.»
امروز با برنامه ده مادهای مدرنی که به انتخابات مشروع، جدایی دین و دولت، برابری جنسیتی، حکمرانی قانون، الغای مجازات اعدام و الغای قانون شریعت در ایران فراخوان میدهد، شورای ملی مقاومت حمایت پایتختهای سراسر جهان را برای خود به دست آورده است.
سناتور جوزف لیبرمن:
«سخت است ندیدن شباهت مقاومتی که شما و مردم ایران پیگیرش هستید با آنهایی که در انقلاب آزادی آمریکا در قرن هجدهم جنگیدند یا آنها که برای آزادی فرانسه در قرن نوزده مبارزه کردند یا مردمی که ضد نازیها و فاشیستها در قرن بیستم جنگیدند.»
همانطور که انبوهی از رهبران جهان در کنفرانس ایران آزاد در لهستان روشن ساختند، طرفداری از تغییر در ایران رو به رشد است.
سناتور رابرت توریسلی:
«ما برای چهل سال به امید بهبودی بودهایم. اما (رژیم ایران) با تروریسم، ستم و مرگ پاسخ دادهاند. مذاکرهای با چنین رژیمی نداریم. این رژیم باید تمام شود. همین حالا!»
هیل سپس به مصاحبه با فرماندار تام ریچ، نخستین وزیر امنیت داخلی آمریکا در مورد مجاهدین میپردازد:
سؤال: میدانید که مجاهدین خلق برای سالیان طولانی توسط ایالات متحده بهعنوان گروهی تروریستی نام گذاری شد. رئیس جمهور کلینتون در آن زمان تأیید کرد که این یک علامت حسن نیت برای رژیم تهران بود. حالا بعد از سال ها، وزیر خارجه خانم هیلاری کلینتون است که آنها را از لیست تروریستی خارج میکند. درباره این تغییر و این عملکرد متناقض چه فکر میکنید؟ آیا اصلاً لیستگذاری مجاهدین خلق کار صحیحی بود؟
تام ریج ـ نخستین وزیر امنیت داخلی آمریکا:
جواب کوتاه نه هست. همان موقع عقیده داشتم که این کار یک جور سادهلوحی بود؛ وقتی در آیینه رویدادها به گذشته نگاه میکنم، میبینم که پرزیدنت کلینتون علامت حسن نیت میدهد به رژیم خودکامهای که اعضای سفارت ما را گروگان گرفت، برای چهارصد و چند روز نگهشان داشت، و از زمان آن گروگانگیری تا امروز سلطه وحشت و ستم علیه مخالفان و خصوصاً مجاهدین برقرار کرده است. دیگر موردی که من همیشه به همه یادآوری میکنم این است که بهعنوان وزیر امنیت داخلی، هر روز و برای سالها، رهنمودها و اطلاعات کتبی و شفاهی دریافت میکردم. نه یک روز، نه یک صفحه، برای سالها اما حتی یک اشاره به مجاهدین خلق بهعنوان ارگان تروریستی نداشتیم در حالی که فی الواقع تمرکز رهنمود های دولتی بر این موضوع بود. و طعنه روزگار اینکه رئیس جمهور کلینتون سازمان را در لیست سازمانهای تروریستی خارجی گنجاند اما وزیر خارجه هیلاری کلینتون راهی برای نگاهداری آنها در لیست نداشت. تنها دلیلی که او از نامگذاری صرفنظر کرد این بود که دادگاه گفت: نشان بده، سند و مدرک نشان بده که چرا و به چه دلیلی آنها باید در لیست باشند. او قادر به پاسخگویی نبود. از ابتدا این کار خیلی سادهلوحانه و غلط بود
سؤال: شما مدت زیادیست که آشکارا از مجاهدین خلق حمایت کردهاید. چرا نام نیکی که در طی سالیان خدمت دولتی به دست آورده اید را خرج این گروه میکنید؟
تام ریج ـ نخستین وزیر امنیت داخلی آمریکا:
ممنونم. به نظر م سؤال بسیار مهمی است. اما در سطح شخصیتهای سیاسی و اجتماعی من تنها کسی نیستم که تصور میکنم این سازمان نه تنها ارزش حمایت شخصی دارد بلکه شایسته حمایت حکومتی نیز هست. چند دلیل به شما میگویم.
یک، آنها مدت ها پیش به غلط در لیست تروریستی قرار داده شدند.
دوم، امروز شخصیتهایی را میشناسیم که همه خدمات آنها را ارج میگذارند این شخصیتها که در عراق هم بودهاند، خودشان به شما خواهند گفت مجاهدین چقدر مسئولانه برخورد میکردند، چه جانهای زیادی را نجات دادند
سوم، وقتی ما بهعنوان یک دولت، سلاح آنها را در عراق که وسیله حفاظت از خودشان و سازمانشان بود از آنها گرفتیم، به آنها قول حفاظت تحت کنوانسیون چهارم ژنو را دادیم ولی در قولمان در حفاظت از آنها مردود شدیم
خودمان یا از راه منابعی مثل دولت عراق اما چشم خود را بستند وقتی که نیروهای رژیم ایران به مقرشان نفوذ کردند و در واقع چند نفرشان را گروگان گرفتند
و این حقیقت که تا همین اواخر به قولمان در محافظت از آنها عمل نکردیم. پس من افتخار میکنم به پیوستن به لیستی از مردان و زنان ارزشمندی از، جمهوریخواهان و دموکراتها، رهبران مذهبی و رهبران دیپلوماسی برای حمایت از مجاهدین
تام ریج نخستین وزیر امنیت داخلی آمریکا در پاسخ به سؤالی درباره حمایت بینالمللی از مجاهدین خلق و گستردگی آن میگوید:
بله! آنها هر سال گردهمایی در پاریس برگزار میکنند و لیست شخصیتهای شرکتکننده از کشورهای متعدد از آفریقا، اروپا و خاورمیانه پیوسته افزایش مییابد آنها متوجه میشوند که مجاهدین و مقاومت ایران یک جایگزین برای حکومت بسیار مستبد و سرکوبگر آخوندهاست. بنابراین لیست حمایت بینالمللی که بسیار مهم است همچنان بهطور روزمره رو به رشد است.
سؤال: چه چیزی در مورد رهبری مجاهدین و سابقهشان در مقاومت علیه استبداد ایران میبینید که شما را خوشبین میکند؟ چرا ایدئولوژی این گروه مؤثر است و چرا معتقدید که آنها بیشترین تاثیر را داشتهاند و مشخصاً بزرگترین مخالف ملایان هستند؟
تام ریج ـ نخستین وزیر امنیت داخلی آمریکا:
خب، جالب است، قسمت آخر سؤال شما احتمالاً بزرگترین نشانه است که آنها یک جایگزین برای رژیم ایران هستند. از اوایل دهه هشتاد میلادی (۱۳۵۸) این رژیم بیش از صد هزار نفر از اعضا و هواداران این سازمان را بهقتل رسانده است. عفو بینالملل گفت که رژیم در سال ۱۹۸۸، مردادماه ۱۳۶۷، بیش از سی هزار نفر از آنها را قتلعام کرد و از آن زمان تا حالا به زندانی کردن و شکنجه و کشتار ادامه میدهد. آنها را در ملأ عام بهدار میآویزند تا به مخالفان و بقیه جامعه ایران یادآوری کنند تهدید حکومت آخوندی کیست. اخیراً وزیر اطلاعات با رجز خوانی اعلام کرد چندین گروه از کانونهای شورشی مجاهدین را دستگیر کرده. در همین ماه می مردی ۳۴-۳۵ساله را بهخاطر هواداری بهدار آویختند. پس اگر میخواهید بدانید چرا جامعه بینالمللی از این سازمان استقبال کرده دلیلش این است که آنها همان چیزی را میبینند که خامنهای و روحانی میبینند؛ یک جایگزین، یک جایگزین دموکراتیک برای رژیم.
سؤال: رژیم ایران همچنین در خارج از ایران اعضای مجاهدین خلق را کشته است. آیا درست است؟ آیا این تلاشی در سطح جهانی از جانب رژیم بوده است تا جنبش مقاومت را خفه و خاموش کند؟
تام ریج ـ نخستین وزیر امنیت داخلی آمریکا:
بله همین کار را کردهاند. در واقع در بلژیک و فرانسه و مکانهای دیگرِ جهان رژیم مرتکب قتل شده است. حقیقت این است که این جایگزینی برای رژیم است. رژیم این را خوب میداند و هر کاری میکند تا مانع آن شود. تاکنون قادر به این کار نبودهاند. مجاهدین در دیدگاه و رهبری و سازمانشان، دارای نظمی عالی هستند. البته یک کیفیت دیگر نیز در این گروه هست که ما همه آن را تحسین میکنیم: انعطاف پذیری. ببینید آنها همچنان به قیامشان برای آزادی، رهایی و دموکراسی حتی بعد از قتلعام بیش از صد هزار تن از اعضایشان ادامه میدهند، با وجود اینکه هر روز و هر شب رژیم تلاش میکند تا این افراد را پیدا کند و در ملأ عام اعدام کند یا زندانیشان کند. همین به تنهایی گویای ماهیت آنهاست اما معتقدم این کشش آنها را در نظر بگیریم. آنها به آنچه باور دارند برخاستهاند.
سؤال: آیا جایگزینهای دیگری که وجود دارند و آیا دیگرانی با پتانسیل رشد هستند؟ آیا بستگان شاه در تبعید، گروههایی شبیه مجاهدین خلق اما با ایدئولوژی دیگر، یا گروه مقاومتی با همان وقار وجود دارد؟
تام ریج ـ نخستین وزیر امنیت داخلی آمریکا:
فکر نمیکنم، معتقدم مردم ایران شفاف گفتهاند که رژیمی مانند شاه نمیخواهیم، علاقهای به استبداد، این حکومت فوق دیکتاتوری نداریم. باور من این است که مردم ایران برای سی سال نشان دادهاند که میخواهند رهبرانشان را خودشان انتخاب کنند و گرد شورای ملی مقاومت و مجاهدین خلق جمع میشوند، تا به حکومتی دست پیدا کنند که دموکراسی را میپذیرد، که غیراتمی باشد، که بسیار بیشتر تحمل آزادی سیاسی و عقیدتی را دارد. این آن چیزیست که آنها میخواهند. نگاه آنها به آینده است. شاه مربوط به گذشته است، خودکامگی مربوط به گذشته است. مردم یک دموکراسی میخواهند و این پیمان را از همان آغاز انقلاب در دهه هشتاد (۱۳۵۷) با خون نوشتهاند.
سؤال: وقتی درباره امنیت ملی صحبت میکنیم، شما برای سالها بالاترین سطح رهنمود های دولتی را دریافت میکردهاید. آیا شما امید دارید که ایران کنونی هرگز به خواستههای آمریکا و جامعه جهانی تن بدهد، و اساساًً اصالت و طبیعتش را تغییر بدهد؟
تام ریج ـ نخستین وزیر امنیت داخلی آمریکا :
معتقدم تنها حالتی که ایرانیان آغوش بخش بزرگتری از جهان را بر خود باز ببینند این است که حکومت فعلی که تمامیت خواه، سرکوبگر و حامی شماره یک تروریسم در جهان است، جایگزین شود. و تنها جایگزین عملی موجود اپوزیسیون دمکراتیک،همین مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت ایران است، همانطور که شما هم گزارش کردید. اما معتقدم که تغییر بایستی از داخل اتفاق بیافتد، بومی باشد، و بسیار واضح هست که این سازمان نیز از بین رفتنی نیست. بنابراین معتقدم تحریمهای پیگیر مهم هستند. همچنین فکر میکنم حرکت درستی باشد اگر که ایالات متحده شورای ملی مقاومت ایران را و مجاهدین خلق ایران را بهعنوان جایگزین دموکراتیک رژیم کنونی بهرسمیت بشناسد. البته معتقدم که این تغییر باید داخلی باشد بهصورتی که آمریکا و باقی جامعه جهانی بتوانند آن را حمایت و تشویق کنند. پس راه تحریمهای پیوسته، و افزایش میدان دید و بهرسمیت شناختن آنها و پایداری و اعتبار شورای ملی مقاومت ایران و سازمان مجاهدین خلق است.
- «ایران: داستان ناگفته» - هیل نشریه کنگره آمریکا ـ قسمت هفتم
- ایران: داستان ناگفته، برنامه تلویزیونی هیل نشریه کنگره آمریکا – درباره مجاهدین و مقاومت ایران -(بخش ششم)
- ایران: داستان ناگفته، برنامه تلویزیونی هیل نشریه کنگره آمریکا – بررسی تاریخچه و فعالیتهای سازمان مجاهدین خلق ایران -(بخش پنجم)
- ایران: داستان ناگفته، برنامه تلویزیونی هیل نشریه کنگره آمریکا – بخش چهارم
- ایران: داستان ناگفته، برنامه تلویزیونی هیل نشریه کنگره آمریکا – بخش سوم
- »داستان ناگفته ایران»، سریال ده شمارهیی در سایت هیل پایگاه اطلاع رسانی کنگره آمریکا ( بخشهای اول و دوم)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar