tisdag 14 maj 2019

گزارشی مشروح از بحران حمله به کشیتهای نفتکش در ورودی خلیج‌فارس تا دوشنبه ۲۳اردیبهشت


صبح یکشنبه ۲۲اردیبهشت خبرگزاری مهر آخوندی اعلام کرد: منابع رسانه‌ای از وقوع چند انفجار در بندر «فجیره» امارات خبر دادند و به به‌ نقل از منبعی به نام النشره افزود: چند انفجار بندر «فجیره» در امارات متحده عربی را به لرزه درآورد.

متعاقب آن دفتر مطبوعاتی فجیره هر گونه انفجاری در این بندر را تکذیب کرد و گفت امور بندر طبق روال عادی در جریان است.

مجددا در بعدازظهر یکشنبه، رسانه حکومتی خبرآنلاین رژیم ضمن آب وتاب دادن به همان خبر نوشت: تاکنون بین ۷تا ۱۰نفتکش دچار آتش‌سوزی شده‌اند و شاهدان عینی پرواز هواپیماهای فرانسوی و آمریکایی بر فراز منطقه را تأیید کرده‌اند. این رسانه حکومتی همچنین از قول شبکه المیادین که از رسانه‌های وابسته به رژیم است اعلام کرد: انفجارهای بندر فجیره طی بامداد امروز به‌وقوع پیوسته است. بر اساس اعلام این شبکه انفجارها داخل بندر بوده و صدای آن به‌وضوح شنیده شده است.

پیشگویی‌ها و خبرهای حکومتی در حالی بود که رویترز عصر روز یکشنبه ۲۲اردیبهشت به‌ نقل از وزارت‌خارجه امارات متحده عربی گزارش داد که روز یکشنبه چهار کشتی تجاری با عملیات خرابکاری در نزدیکی آبهای امارات هدف قرار گرفتند ولی تلفاتی نبوده است.

خبرگزاری رسمی امارات ۲۲اردیبهشت نیز خبر داد ۴کشتی تجاری در نزدیکی آب‌های سرزمینی این کشور مورد تعرض «عملیات خرابکاری» قرار گرفته‌اند. مقامات ذیربط اقدامات لازم را اتخاذ کرده و با همکاری با سازمانهای محلی و بین‌المللی تحقیق و بررسی را آغاز کرده و به‌محض پایان یافتن تحقیقات نتایج آن را اعلام خواهد کرد. عملیات خرابکاری تلفات انسانی در بر نداشت و هیچ‌گونه مواد زیان آور از این کشتی‌ها به محیط خارج نشت نکرده است.

وزارت‌خارجه امارات همچنین اعلام کرد، وضعیت در امارات و بندر الفجیره به شکل طبیعی و کارهای تجاری در بندر فجیره بدون توقف ادامه دارد.
بیانیه تأکید کرد که شایعات مربوط به‌وقوع حادثه در داخل بندر بی‌اساس و عاری از صحت است.
تلویزیون الآن ـ دبی نیز گفت: وزارت‌خارجه و همکاری بین‌المللی در امارات گفت هدف قرار دادن کشتیهای تجاری برای اقدامات خرابکارانه و تهدید حیات خدمه این کشتی‌ها اقدام خطرناکی است و بر ضرورت قیام جامعه جهانی به مسئولیت خود جهت جلوگیری از سیاسی کردن امنیت و سلامت کشتیرانی تأکید نمود و آنرا تهدیدی برای امنیت و سلامت بین‌المللی دانست.
در حالیکه وزارت‌خارجه امارات گفت عملیات خرابکارانه در نزدیکی امارت فجیره در فاصله ۱۱۵کیلومتری از ایران واقع شده است،

تلگرام کانال ویژه متعلق به رژیم فاصله محل حادثه را دورتر قلمداد کرد و نوشت: محل وقوع حادثه در ۳۷۰کیلومتری خاک ایران است.

حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رژیم نیز تلاش کرد حادثه مربوط به کشتیها را انفجار در بندر و موقعیت آن را نیز جنوب خلیج‌فارس قلمداد کند. وی در توئیتر خود نوشت: «‌انفجارهای فجیره نشان داد، امنیت جنوب خلیج‌فارس شیشه‌ای است».

عملیات تخریبی علیه چهار کشتی در نزدیکی آبهای امارات از سوی دولتهای عربی به‌شدت محکوم شد.
رویترز از قاهره روز ۲۳اردیبهشت گزارش کرد: شورای همکاری خلیج (فارس)«عملیات خرابکاری» علیه چهار کشتی تجاری در نزدیکی آبهای امارات متحده در روز یکشنبه را محکوم کرد.
عبدالطیف الزیانی دبیرکل این شورا در بیانیه‌یی گفت این مسأله « تنشها و درگیریها در این منطقه را افزایش و منافع مردمش را بخطر خواهد انداخت،».

وزارت‌خارجه عربستان سعودی در بیانیه‌یی این حادثه را «تهدیدی برای دریانوردی و امنیت جهانی» دانست. عربستان سعودی بر همبستگی این کشور با امارات برای مقابله با «عملیات خرابکارانه » تأکید کرد.
« خالد فالح، وزیر نفت عربستان، گفت دو نفتکش سعودی در «منطقه ویژه تجاری امارات متحده عربی» هدف «عملیات خرابکارانه» قرار گرفته‌اند و این حادثه در زمانی رخ داده که نفتکش‌ها در حال عبور از منطقه و ورود به خلیج‌فارس بودند. این حمله تلفات جانی نداشته و موجب نشت سوخت نشده اما خسارتهای زیادی به بدنه دو کشتی وارد آمده است. وزیر نفت عربستان گفت یکی از نفتکش‌ها قرار بود بارگیری و عازم ایالات متحده شود.
وزارت نفت عربستان افزود «جامعه بین‌المللی وظیفه‌ای مشترک برای حفاظت از امنیت دریانوردی و نفتکش‌ها دارد تا پیامدهای چنین رخدادهایی بر بازار انرژی و خطراتی که برای اقتصاد جهانی ایجاد می‌کند، کاهش یابد».
وزارت‌خارجه یمن با صدور بیانیه‌یی این «عملیات خرابکارانه» را محکوم کرد و افزود «این عملیات ها تهدیدی مستقیم برای امنیت و صلح منطقه‌ای و بین‌المللی است».
وزارت‌خارجه اردن با صدور بیانیه‌یی پیش آمدن این حادثه برای چند کشتی نفتکش را محکوم کرد.
وزارت‌خارجه مصر با صدور بیانیه‌یی ضمن محکوم کردن این حادثه، بر همبستگی با دولت و ملت امارات برای مقابله با تمامی چالشها و تمامی تلاشهای مربوط به برهم زدن ثبات امارات، تأکید کرد.
در این بیانیه آمده است که قاهره هر گونه تلاشی برای برهم زدن امنیت ملی امارات و سلامت تمامی مرزهای زمینی و دریایی آن را محکوم می‌کند.

وزارت‌خارجه بحرین در بیانیه‌یی اقدامات خرابکارانه‌ای که این کشتی‌ها را هدف قرار داد را یک اقدام تروریستی توصیف کرد که امنیت و سلامت کشتیرانی را تهدید می‌کند.
در این بیانیه تأکید شده که بحرین از تمامی اقداماتی که امارات برای حفظ امنیت و منافعش انجام می‌دهد حمایت کرده و به‌طور کامل در کنار آن ایستاده است.
بحرین تأکید کرد بایستی جامعه بین‌المللی مسئولیتهایش را در رابطه با تضمین و سلامت کشتیرانی متحمل شده و با هر تهدیدی که صلح و امنیت بین‌المللی را تهدید می‌کند، مقابله کند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در یک نگاه اجمالی به وقایع و بازتابهای آن نوشت: امارات متحده عربی روز یکشنبه گفت ۴کشتی در ساحل شرقی آن مورد عملیات خرابکارانه قرار گرفته است، درست ساعتهایی بعد از آن که رسانه‌های ایرانی و لبنانی گزارشات غلطی از انفجار نزدیک بندر امارات دادند.
اوایل یکشنبه کانال تلویزیونی ماهواره‌ای المیادین طرفدار رژیم ایران از قول منابع خلیج‌فارس به غلط گزارش کرد یک سری انفجارها بندر فجیره را مورد اصابت قرار داده است.
آسوشیتدپرس بعد از صحبت با مقامات اماراتی و شهود محلی دریافت که گزارش در مورد انفجارها در بندر موثق نیستند.
گزارش حادثه خرابکاری درست بعد از آن بود که اداره ترددات دریایی آمریکا روز پنجشنبه هشدار داد که رژیم ایران ممکن است ترددات تجاری دریایی را هدف قرار دهد.
در این هشدار گفته شده است«از اوایل ماه مه احتمال فزاینده‌ای بوده است که رژیم ایران و یا نیروهای نیابتی منطقه‌ای آن بعد از تهدید اخیر این رژیم به بستن تنگه هرمز، ممکن است دست به اقدام علیه منافع آمریکا یا شرکای آن از جمله زیرساختهای تولید نفت بزنند ».

در همین حال رویترز نوشت: مسئولان ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده در بحرین به رویترز گفتند آنها از این موضوع آگاهند، اما جزئیات را باید از مقامهای امارات پرسید.

از سوی دیگر سفارت آمریکا روز ۲۲اردیبهشت در بغداد طبق دستورالعملی به شهروندانش هشدار داده بود که: به عراق سفر نکنید.از توقف در مکانهای که به‌عنوان مکان تجمع آمریکاییها شناخته شده است اجتناب کنید.

روز دوشنبه۲۳اردیبهشت ماه وقتی موج محکومیتها بالا گرفت، خبرگزاری سپاه پاسداران با ترس و سراسیمگی نوشت:، «سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه حوادث روز یکشنبه ۲۲اردیبهشت برای چند کشتی در دریای عمان را نگران‌کننده و تأسف بار خواند و خواهان روشن شدن ابعاد دقیق این حادثه شد.

به‌دنبال بیانیه‌های محکومیت حمله به کشتی‌های نفتکش از سوی کشورهای اردن، بحرین، مصر و یمن، وزیر خارجه کویت نیز ضمن محکوم کردن حمله به کشتیهای نفتی بر مسئولیت جامعه بین‌المللی در حفظ خطوط تجاری در سراسر جهان تأکید کرد.
کویت این حرکت را جنایتکارانه خواند و بر حمایت خود از امنیت و ثبات و تمامیت ارضی امارات تأکید کرد.
نخست وزیر لبنان سعد الحریری همچنین این عملیات را محکوم کرد و آنرا حمله به امنیت اعراب خواند.
احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب نیز خرابکاری در چهار کشتی تجاری در نزدیکی آبهای منطقه‌ای امارات متحده عربی را به‌شدت محکوم کرد و آن را نقض امنیت ملی عربی خواند.
وی تأکید کرد که اتحادیه عرب در همبستگی کامل با امارات متحده عربی و در برابر هر گونه تلاش برای تهدید امنیت و سلامت ناوبری ایستاده است.

در همین حال خانزادی سرکرده نیروی دریایی ارتش تحت‌امر ولایت فقیه روز ۲۳اردیبهشت اعلام کرد: آمریکاییها باید منطقه را ترک کنند. در گام دوم انگشت نسل انقلاب بر روی ماشه است.
وی گفت: انگشت (ما) بر روی ماشه است، شاید جوانان به اندازه ما نیز با حوصله نباشند و دشمنان باید به این نکته واقف باشند.
حضور ناوهای آمریکا در منطقه یک حضور نمایشی و بی‌فایده است و ما کاملاً آماده‌ایم

خبرگزاری حکومتی مهر آخوندی ۲۳اردیبهشت نیز در رابطه با حمله به کشتی‌ها درسواحل امارات نوشت: کاخ نشینان ریاض و ابوظبی در حالی که همواره تلاش کرده و می‌کنند که کشورهایشان را کانون صلح و ثبات در منطقه جلوه دهند، اکنون با نگرانی‌های فراوانی در عرصه نظامی و اقتصادی مواجه هستند و انفجارهای بندر فجیره امارات، بیش‌از‌پیش بر این نگرانی‌ها افزوده و به آن شدت بخشیده است.
این خبرگزاری حکومتی افزود: عربستان سعودی و امارات متحده عربی به‌خوبی می‌دانند که انجام حملات گسترده به زیرساختهای نظامی و اقتصادی آنها می‌تواند به‌شدت سرمایه‌گذاریهای خارجی در این کشورها را تحت تأثیر قرار داده و تأثیرات بسیار سویی برای آنها به‌دنبال داشته باشد.

پاسدار امین عربشاهی ۲۳اردیبهشت۹۸ که مدتی مدیریت خبرگزاری نیروی تروریستی قدس سپاه پاسداران را برعهده داشت، روز دوشنبه در پیامی نوشت: بندر فجیره تنها شاهراه حیاتی امارات و عربستان برای صدور نفت به آتش کشیده شد. چند خط عقب‌تر از تنگه هرمز را بر و بچه‌های مقاومت آتش زدند. کاسبکاران ترس بدانند جنگ سالهاست شروع شده، در دقایق پایانی هستیم.
رژیم آخوندی به‌دنبال خبرهای اخطار آمریکا این پیام را به سرعت از توئیتر وی حذف کرد.

کیهان خامنه‌ای روز ۲۳ اردیبهشت نوشت: کیهان خامنه‌ای: در جنگ اقتصادی با دشمن ما باید به ظرفیت صادرات نفت عربستان و امارات، ضربه اساسی بزنیم
کیهان خامنه‌ای با عنوان چگونه جنگ اقتصادی دشمن را متوقف کنیم نوشت: آمریکا به‌دنبال تشدید جنگ اقتصادی علیه ماست... راه‌حل ما در جنگ اقتصادی دشمن، ضربه زدن به دشمنی است که در حوزه اقتصادی و تجاری علیه ما آرایش جنگی گرفته است. در ضربه اقتصادی به دشمن، دست ما باز است؛ وابستگان و به تعبیری انبارداران نفت آمریکا در منطقه شامل عربستان و امارات به‌شدت وابسته به دو چیز هستند یکی نفت و دیگری برج‌های به ظاهر با عظمت شیشه‌ای که ساخته شده‌اند. ما حتماً باید به ظرفیت صادرات نفت این دو کشور، ضربه اساسی بزنیم و این کار را می‌توانیم در اقیانوس هند و دریای سرخ انجام دهیم. چنین اقدامی به‌طور قطع سران سعودی و امارات را به سمت صلح با نظام سوق می‌دهد.
کیهان آخوندی با این تحلیل که آمریکا قصد جنگ با رژیم را  ندارد و به‌دنبال تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی بر نظام  است می‌نویسد:
پس ما در شرایط تهدید نظامی از سوی آمریکا نیستیم و نباید در این کمترین تردیدی کنیم که راه‌حل ما در تلاش برای کاهش تنش نظامی بین آمریکا و ایران نیست، چون این تنش اصلاً وجود خارجی ندارد تا ما آن را کاهش دهیم و بنا هم نیست عینیت پیدا کند. وقتی آمریکا ـ به دلایل اصولی ـ بنا ندارد با ما از در نظامی وارد شود، چرا ما راه‌حل خود را در تلاش برای کاستن از حساسیت نظامی آمریکا قرار می‌دهیم؟ خب راه‌حل ما در این مواجهه چیست؟(جزئیات بیشتر)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar