سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز شنبه 8خرداد طی اطلاعیهیی اجرای حکم ضدکارگری شلاق و جریمه نقدی ۱۷ تن از کارگران اخراج شده معدن طلای 'آقدره' در آذربایجان غربی محکوم کرد. در قسمتی از این اطلاعیه آمده است: «… متأسفانه این کارگران در حالی از سوی محاکم قضایی به شلاق و زندان و جریمه محکوم میشوند که فقط و فقط برای بازگشت بهکار خود با همان شرایط مشقتبار دست به اعتراضات جمعی زده بودند و درخواستی جز بازگشتن بهسر کار نداشتند، اما کارفرما بقدری نفوذ در دستگاههای امنیتی و قضایی دارد که از طرف دستگاه قضایی این کارگران محکوم به زندان و شلاق و جریمه میشوند و ضربات شلاق چنان بر بدن این زحمتکشان فرود میآید که هیچکس صدای فریاد و اعتراض این کارگران را نمیشنود. … متأسفانه این احکام در حالی برای این معدن چیان صادر و اجرا میشود که در کشور هر روز شاهد اختلاسهای میلیاردی و رانتخواری گسترده از طریق فسادهای گسترده اداری هستیم…
سندیکای کارگران شرکت واحد اینگونه احکام ناعادلانه، زندان و شلاق و جریمه را برای کارگران معترض حقطلب معدن آق دره محکوم کرده و به صادره کنندگان اینگونه احکام اعلام میکند که صدور احکام زندان و شلاق علیه کارگران حکمی است تاریخی علیه خود که صادر کردهاند.
خاطرنشان میشود کمیسیون کار شورای ملی مقاومت ایران نیز روز شنبه 8خرداد طی اطلاعیهیی به محکومیت سیاستهای ضدکارگری آخوندها و حمایت از کارگران ایرانی فراخوان داد. در این اطلاعیه آمده است: «کمیسیون کار شورای ملی مقاومت ایران، عموم مراجع بینالمللی حقوقبشر و حقوق کارگران و سندیکاها و اتحادیههای کارگری و سازمان بینالمللی کار را به محکوم کردن رفتار سرکوبگرانه و جنایتکارانه رژیم آخوندی علیه کارگران محروم ایرانی فرامیخواند که بهخاطر حرکتهای اعتراضی علیه اخراج و بیکاری با مجازات شلاق و زندان و جریمه نقدی مواجهند. این کمیسیون خواستار همبستگی و حمایت از کارگران ایران در احقاق ابتداییترین حقوقشان است.
دژخیمان قضاییه آخوندی ۱۷ کارگر محروم معدن طلای آق دره را بهخاطر اعتراض به اخراجشان به ۳۰ تا ۱۰۰ ضربه شلاق و پرداخت ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم کرد و حکم شلاق را در ملأعام به اجرا درآوردند. یک دادگاه فرمایشی در تکاب (آذربایجان غربی) در همدستی آشکار با سپاه پاسداران که سالهاست بر این معدن چنگ انداخته، این حکم را به اتهام مسخره «بازداشتن مردم از انجام کسب و کار با ایجاد هیاهو و جنجال»، «توهین به نگهبان شرکت»، «تخریب لباس و توقیف غیرقانونی نگهبان» و «تخریب عمدی تابلوی شرکت» صادر کرد.
معدن طلای آق دره از جمله سرمایههای مردم ایران است که سپاه پاسداران مانند بسیاری از منابع طبیعی ایران، بر آن چنگ انداخته است. در دی ماه سال ۱۳۹۳ شرکت پویا زرکان، متعلق به سپاه، ۳۵۰ نفر از کارگران این معدن را زیر عنوان «تمام شدن مدت قرارداد کارشان» اخراج کرد. در ۶ دی ماه همان سال سه کارگر اخراجشده، بهخاطر از دست دادن شغل و فشار طاقتفرسای زندگی و فقر خانمانسوز در محوطه معدن دست به خودکشی زدند.
رژیم ضدبشری آخوندی تا کنون بارها پاسخ اعتراضات به حق کارگران را با دستگیری و زندان و شلاق داده است. در شرایطی که هر روز دهها کارخانه در شهرهای مختلف کشور تعطیل میشوند و صدها کارگر به ارتش بیکاران افزوده میشوند، دیکتاتوری دینی حاکم بر ایران برای جلوگیری از گسترش اعتراضهای کارگران فشار بر آنان را بهشدت افزوده است و اعتصابها و تظاهرات کارگری را با شدت هر چه بیشتر سرکوب میکند.
کمیسیون کار با تأکید بر اینکه تنها راه احقاق حقوق کارگران سرنگونی رژیم آخوندی و استقرار دموکراسی و آزادی در ایران است عموم مردم بهویژه جوانان کشور را به اعتراض علیه ستم فزایندهیی که زندگی کارگران و خانوادههای رنجدیده آنها را به تباهی کشانده فرا میخواند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar